marka eğitim kurumları - An Overview

Buraya kadarki bilgi neticesinde anlıyoruz ki marka kavramını “Bütünleşik pazarlama” – “Hukuk” odağında olmak üzere two ayrı ve temel çatı altında değerlendirmeliyiz. Zira marka ile oluşturulan değer, bir girişimci ve/veya şirket için kazanılmış/hak edilmiş yeni bir kimlik özelliği taşır.

Kelime seçimi ve üslubumuz, imajımızı ne kadar etkiler? Kişisel markamızı oluşturmanın ilk advertımı ne olmalı? İnsanların zihninde kalmak neden bu kadar önemli? Rüzgar Mira Okan, Lider Duruş ve Kişisel Marka eğitiminde imaj, iletişim ve karşı tarafta iz bırakmanın ipuçlarını paylaşıyor.

“Bir teşebbüsün mal veya hizmetlerini bir başka teşebbüsün mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla, kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajları gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir.”

Ayrıca, yapılan araştırmalar, marka logosunun diğer iletişim biçimlerine kıyasla algıyı daha hızlı tetiklediğini, hafızada daha kalıcı olduğunu ve geçmiş deneyimlere yönelik çağrışımlar uyandırabileceğini göstermiştir. İyi tasarlanmış bir emblem, insanlar üzerinde olumlu duyguları tetikleyerek marka güveni ve sadakati oluşturmada önayak olur.

Kayıt marka kültürü eğitimi işlemlerinizi on the net sistem üzerinden tamamlayabilirsiniz. Üyelik oluşturarak giriş yaptıktan sonra farklı ödeme seçeneklerinden sizin için en uygun olanı seçebilir ve satın alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Amaç, güneybatıdan orta batıya giden hayvanların diğer sürülerle karışmasını önlemekti. Kısacası markanın 19. yüzyıldaki algısı tıpkı antik dönemlerdeki gibiydi: Farklılık.

Eğitim yolculuğumuz, Yönetim Kurulu Başkanı ve GEN Eğitim Kurumları Genel Müdürü Erol Boy’un 1986 yılında Bakırköy’de açtığı sınava hazırlık dershanesi ile başlamıştır.

Yani yazılı ve uygulanması zorunlu kurallar yerine, tüm davranışları belirleyen ve şirket içi dinamikleri etkileyen bir yapı olduğundan bahsetmek daha doğru olur.

Kurum kültürünün önemine iki farklı pencereden bakmak ve her birini ayrı şekilde değerlendirmek gerekir. Birinci pencerede kurumun iç paydaşları bakımından sahip olduğu önemden bahsedilir.

Tuğba Cömert, Laba Turkey Günümüzün görsel odaklı dünyasında logolar, markaları tanımlama ve ayırt etme noktasında kritik bir rol oynar. Nike’ın Yunan mitolojisinden esinlenen “The Swoosh” işaretinden Doritos yeşiline, Google’ın minimum fakat rengarenk G’sinden Apple’ın meşhur ısırılmış elmasına kadar tüm bu semboller, tüketici algılarını şekillendirmede ve marka kimliğinin oluşumunda büyük bir güce sahiptir.

Erol Boy’un 1986 yılında kurduğu eğitim kurumunun bağlı olduğu şirkettin Yönetim Kurulu’ndaki üyeliği, Temmuz 2019 itibariyle sona ermiştir. Erol Boy, Sevinç Erşen ve Beren Serpicioğlu 30 yılı aşkın süredir emek verdikleri şirketlerindeki ortaklıklarını Aralık 2020 itibariyle sonlandırmıştır ve kendilerini eğitim gönüllüleri olarak adlandırarak eğitim sektöründe ''GEN Gelecek Nesiller'' markası ile olmaya devam etmiştir.

Büyük kızı olan, Sevinç Boy Erşen'in advertisementını verdiği eğitim kurumu; alanında uzman eğitimci ve yönetici kadrosu, sunulan yoğun ve kaliteli eğitim systemı, kurum öğretmenleri tarafından hazırlanan ve merkezi sınavlarla %a hundred isabetlilik gösteren yayınları ile kısa sürede bir marka olmayı başarmıştır.

Bir kurumun en önemli yapı taşları arasında gösterilen kurum kültürü, bazı çevreler tarafından yalnızca bazı yazılı kurallardan oluşuyormuş gibi düşünülebilir. Oysa kurum kültürü direkt olarak yöneticileri, çalışanları, kurumun dününü, bugününü ve geleceği kapsar.

Marka imajını modernleştirme amacıyla logo değişikliğine başvurmak her zaman istenen sonucu vermeyebilir. GAP’in 2010 yılında denediği symbol değişimi bunun en iyi örneklerinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *